Кошик
121 відгук
+380 (44) 223-80-75
+380 (97) 063-02-04
+380 (66) 475-50-32
Лабораторне обладнання та прилади
Кошик

Рефрактометр для кави PAL-COFFEE (BX/TDS)

Рефрактометр для кави PAL-COFFEE (BX/TDS), фото 2
Опис
Інформація для замовлення

Рефрактометр PAL-Coffee (BX/TDS) допомагає проводити експрес-аналіз для контролю смакових параметрів кави. Він вимірює концентрацію кави, яка необхідна для визначення значення екстракції.
Значення концентрації кави (за цукровою шкалою Brix) має певну залежність з екстракцією кави. З наукової точки зору «смачним» і найпривабливіше вважається та кава, ступінь екстракції якої є в проміжку між 18 і 22%. У разі екстракції менш ніж 18% кава виходить занадто слабкою, безсмачною, водянистою; за 22% — занадто міцною, концентрованою, гіркою. Ідеальною вважається екстракція 19-20%: кава виходить насиченою та збалансованою, максимально розкривається її смаковий букет. Вирахувати ступінь екстракції можна за такою формулою:

Екстракція, % = (TDS, % x Маса готової кави, г)/ Маса вихідної сировини, г

Кава об'ємом 140 мл була з 12 г зерен, значення TDS водночас 1.80%, отже,

Кава об'ємом 1600 мл була заварена зі 100 г зерен, значення TDS водночас 1.6%, отже, 1

(1.80x140)/12=21%

  (1.6x1600)/100=25.6%

Кава з нормальним значенням екстракції (21%), її смак зможе задовольнити смакові потреби Кава вийшла переекстрагована (25,6%), відповідно занадто міцною, а смак її гірким

  Найголовніше це те, що з допомогою рефрактомометра PAL-Coffee, будь-який бариста може виключити людський чинник. Адже не секрет, що кожна людина сприймає смакові особливості індивідуально. Отже, використовуючи PAL-Coffee, ми передаємо  смак кави на об'єктивний «язик цифр». Для ще більшого спрощення користуванням приладами, фахівці ATAGO зробили 3 прилади, що дають змогу вимірювати як у Brix або TDS, так і з подвійною шкалою Brix/TDS досить лише вибрати, які одиниці вимірювання підійдуть саме Вам.

Для спрощення розрахунків під час вимірювання можна скористатися спеціальним застосунком від ATAGO  "MY COFFEE RECIPE", вже доступним на App Store. 

Технічні характеристики рефрактомометра PAL-Coffee (BX/TDS):

Діапазон вимірювання:

 

TDS: 0.00...22.00%
Brix: 0.00...25.00%

 

Точність:

 

TDS: ±0.15%
Brix: ±0.10%

 

Загальна температура:

 

10...40°C

 

Функція АТК:

 

10...100°C

 

Розміри та вага:

 

5.5*3.1*10.9 см, 100 г

 

Живлення:

 

2 батарейки типу ААА

 

Клас захисту:

 

IP 65, захист від вологи та пилу

  • Ціна: 19 320 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner