Кошик
84 відгуків
Лабораторное оборудование
38 044 223-36-85
38 044 223-36-85
+380442238075
+380970630204
+380664755032

Прилад для визначення каламутності бактеріальної суспензії Densi-La-Meter

В наявності

36 900 грн.

Прилад для визначення каламутності бактеріальної суспензії Densi-La-Meter
Прилад для визначення каламутності бактеріальної суспензії Densi-La-Meter
36 900 грн.
В наявності
  • +380 показати номер +380442238075
  • +380970630204
  • +380664755032
  • +380 показати номер +380442238075
  • +380970630204
  • +380664755032
  • +380442238075
    +380970630204
    +380664755032
    Отдел продаж
    УкраїнаКиївул. Новозабарская, 2/6
  • Умови повернення та обміну

    Компанія здійснює повернення та обмін цього товару відповідно до вимог законодавства.

    Терміни повернення

    Повернення можливе протягом 14 днів після отримання (для товарів належної якості).

    Зворотна доставка товарів здійснюється за рахунок покупця.

    Товар повинен бути без пошкоджень. У заводській упаковці.

Densi-La-Meter – найпростіший оптичний прилад, розроблений для швидкого визначення каламутності бактеріальної суспензії. Прилад дозволяє стандартизувати оптичну щільність бактеріальної суспензії при проведенні ідентифікації мікроорганізмів та визначенні їх антибиотикочувствительности . Прилад працює на принципі вимірювання зміни інтенсивності світлового потоку, що проходить через розчин бактеріальної суспензії, виміряні значення інтерпретуються в одиниці каламутності за МакФарланду. Прилад дозволяє вимірювати каламутність розчинів у широкому діапазоні (від 0.0 до 15) за МакФарланду.

Densi-La-Meter включає: програмований оптичний блок для пробірок, панель управління з кнопками для включення і виключення приладу "ON-OFF", кнопку для калібрування "STANDARD / USER" і кнопку для обслуговування приладу під час калібрування "CALIBRATION", два цифрових дисплея, підключення до джерела живлення, вхід для проведення калібрування приладу виробником.

Частиною оптичного блоку є механічна частина, яка обертає пробірку в процесі вимірювання.

  • Кнопка "ON-OFF"

Ця кнопка включає і вимикає прилад. Після включення прилад готовий до вимірювання у відповідності з параметрами останнього калібрування ("STANDARD"або "USER"). На дисплеї включеного приладу ― символ «00».

Примітка: При раптовому вимиканні приладу (припинення подачі електрики), дисплей при повторному включенні кнопки "ON-OFF" заблимає. Це може повторитися і на наступний день, однак це не пов'язано з несправністю приладу.

  • Кнопка "CHOICE OF CALIBRATION"

Перемикає калібрування "STANDARD" (встановлену виробником) на "USER" (власні параметри калібрування, встановлені користувачем). Світлодіод показує вибраний режим. Якщо калібрування була проведена, на дисплеї з'явиться символ «00». Якщо калібрування не проводилася, на дисплеї висвічується «--». Це можливо тільки у нового приладу в режимі "USER". Калібрування "STANDARD" проводиться виробником приладу перед відправкою. Власну калібрування "USER" може зробити кожен користувач і обидва значення калібрування зберігаються в пам'яті приладу, поки не будуть заново перекалиброваны.

  • Кнопка "CALIBRATION"

За допомогою цієї кнопки проводиться власна калібрування "USER". Калібрування слід проводити мінімально трьома калібрувальними розчинами. При меншій кількості калібрувальних значень прилад вважає калібрування не завершеною. До завершення калібрування на дисплеї мигають послідовно пропоновані величини для калібрування.

Радимо проводити калібрування в діапазоні, який перекриває весь спектр діапазону проведених вимірювань (провести калібрування слід якомога більшою кількістю пробірок з рівномірно розподіленими величинами оптичної щільності за вимірюваного діапазону).

Мікропроцесор приладу управляє процесом встановлення власних калібрувань "USER", які зберігаються і після вимкнення приладу.

На задній стороні приладу знаходяться два входи. Один вхід для підключення до мережного адаптера, інший ― для з'єднання з комп'ютером (для калібрування"STANDARD"). Цей вхід призначений тільки для виробника.

Програмне забезпечення приладу

Програмне забезпечення приладу дозволяє вибрати необхідний робочий діапазон вимірювання. Вимірювання відбувається під час автоматичного повороту пробірки, що дозволяє зменшити похибку вимірювання при нерівномірної товщини стінок пробірки і на дисплеї відображається середня арифметична окремих величин в одиницях МакФарланда.

Технічні характеристики
Розміри Ш х Г х В 102 x 166 x 107 мм
Вага 1,04 кг
Дисплей Червоний двухсимволный
Діапазон вимірювання МакФарланда 0,0 – 15 McF
Відхилення від величини калібрування  
Діапазон  
< 3,0 McF +/- 0,1 McF
3 ― 10 McF +/- 0,2 McF
10 ― 15 McF +/- 0,3 McF

Інформація: відхилення відноситься до величини точки калібрування, визначеної відповідним калібрувальним розчином.

Час вимірювання ≈1 секунда
Довжина хвилі 535 +/- 20 нм
Точки калібрування Згідно з калібрувальними розчинами (див. протокол калібрування)
Стандартний діаметр пробірки 16 мм
Можливий діаметр використовуваних пробірок 15 ― 18,5 мм (включаючи відхилення)
Мінімальний об'єм зразка 2 мл
Умови експлуатації 10 ― 400C
Адаптер 12 V ss / 500 mA

Інформація: прилад повинен бути позначений СЕ маркою

Увагу

  • Прилад калібрується на стерильні, одноразові, пластмасові пробірки об'ємом 15 куб. сантиметрів, діаметром 16 мм. Пробірки поставляються додатково.
  • Кожен користувач може виробити власну калібрування "USER" для іншого типу пробірок. Точність калібрування залежить від точності використовуваних калібрувальних розчинів.

Послідовність роботи

Для вимірювання краще всього використовувати пробірки, на які був прилад калібрується у режимі "STANDARD" (кат. номер 50001530). Прилад дозволяє використовувати пробірки діаметра 15-18 мм (макс. 18,5 мм).

Калібрування

Калібрування приладу необхідна тільки при переході на інший тип пробірок, ніж ті, які постачає ПЛІВА-Лахема Діагностика або при анулюванні калібрування. В даному випадку вибирається режим "USER".

а) Пробірки для використання повинні мати наступні параметри:

  • Декларований виробником стандартний розмір
  • Матеріал – скло або прозора пластмаса
  • Діаметр – 15 хв. мм, макс. 18,5 мм (включаючи відхилення)

б) Підготуйте певну концентрацію суспензії Escherichia coli, що відповідає як мінімум трьом обраним величин МакФарланда (напр. 0,5, 1,0, 3,0) згідно таблиці

Стандарт МакФарланда Коцентрация E. coli Теоретична оптична густина (ОГ)
0,5 1,5 x 108 0,125
1,0 3,0 х 108 0,25
2,0 6,0 x 108 0,50
3,0 9,0 x 108 0,75
4,0 12,0 x 108 1,0
5,0 15,0 x 108 1,25

в) Виміряйте оптичну густину на спектрофотометрі при довжині хвилі 540 мм і довжині оптичного шляху 10 мм

Послідовність калібрування:

Для введення користувачем нової калібрування ― необхідно провести калібрування хоча б за трьома калібрувальним точкам. Радимо дотримуватися правила калібрування, зазначені вище (опис кнопки "CALIBRATION").

а) Підключіть прилад до джерела живлення.

б) Увімкніть прилад кнопкою "ON-OFF" на передній панелі.

в) Для початку калібрування – натисніть кнопку "CALIBRATION". На дисплеї висвічується значення 0,0 McF, що відповідає оптичної щільності основного розчину (дистильована вода або фізіологічний розчин), використовується для приготування бактеріальної суспензії.

г) Якщо користувач не хоче використовувати цю величину для калібрування, коротке натискання кнопки "CALIBRATION" переводить до наступної калібрувальної величиною. Наступні величини для калібрування 0,5 McF, далі 1,0 McF, далі з кроком 1 McF до 15 McF. Пропонується 8 значень для калібрування, не рахуючи 0 McF і 15 McF. Якщо користувач пройде 8 значень ― прилад запропонує величину 15 McF, незалежно від того, яке значення має бути по черзі.

д) Якщо користувач вставить в прилад пробірку з калібрувальним розчином відповідним обраної величиною, прилад виміряє каламутність і приєднає його до обраної величиною. У процесі вимірювання дисплей не висвічує ніяких даних. Після вимірювання ця величина знову відобразиться на дисплеї і в разі, якщо калібрування проводилася менш ніж по трьом точкам, не блимає. Після видалення пробірки, прилад запропонує іншу величину для калібрування.

е) Продовжуйте процес з пункту б) до пункту в) до моменту пропозиції останньої каліброваної величини, якою є величина 15 McF, якщо користувач не захоче завершити калібрування раніше.

ж) Калибровку можно завершить в любой момент, удерживая нажатую кнопку "CALIBRATION" до появления на дисплее символа «--» или "8.8." Если были измерены хотя бы три величины, калибровка считается действительной и будет произведен пересчет калибровочной кривой. Во время пересчета прибор показывает "8.8." После завершения пересчета и расчета новой калибровочной кривой, прибор вернется в режим измерения и на дисплее отобразится символ "00". Если не были измерены хотя бы три точки, на дисплее отобразится символ «--» и прибор вернется в режим измерения без изменения ранее установленной калибровки. Если проведено измерение трех образцов во время калибровки и пользователь хочет аннулировать калибровку, тогда необходимо нажать на кнопку "ON-OFF", которая выключит прибор.

Измерение

1) Подсоедините прибор к источнику питания.

2) Включите прибор с помощью кнопки "ON-OFF" на передней панели.

3) С помощью кнопки "CHOICE OF CALIBRATION" выберите нужный Вам режим измерения "STANDARD" или "USER".

4) Вставьте пробирку с бактериальной суспензией, которую хотите измерить и считайте значение на дисплее.

5) вимкніть Прилад за допомогою кнопки "ON-OFF" на передній панелі.

Попередження: 
Мінімальний об'єм суспензії для вимірювання поставляються в пробірках становить 2 мл Конструкція приладу дозволяє використовувати пробірки тільки з круглим дном.

СТАНДАРТ МУТНОСТІ ПО MCFARLAND

Стандарт мутності по McFarland (сульфат барію) використовується при приготуванні бактеріальної суспензії певної каламутності.

Приготування стандарту каламутності за McFarland (McF):

- приготуйте розчини:

  • BaCl2 x 2H2O ― 1%
  • H2SO4 ― 1%

- приготовьте пробирки с диаметром одинаковым с пробирками, которые используются для приготовления бактериальных суспензий.

- добавьте обозначенные в таблице 1 растворы в указанных количествах для получения общего объема 10 мл, осадок BaSO4 при встряхивании создает необходимую мутность для оценки бактериальных суспензий.

- тщательно закройте пробирки.

Стабильность стандарта McF (сульфат бария) ― 6 месяцев при хранении в темном месте.

Перед приготуванням бактеріальної суспензії ретельно струсіть пробірки зі стандартом McF для створення гомогенної каламутності. Порівняйте візуально каламутність бактеріальної суспензії з мутністю передбачуваної пробірки стандарту McF (або найближчих по каламутності пробірок, тобто для приготування бактеріальної суспензії 6х108 мікробних тіл/мл, порівняйте їх з пробірками McF номер 1, 2, 3 і т. д.).

Таблиця   
Номер за шкалою McF Приблизна кількість Мт/мл BaCl2 (мл) H2SO4 (мл)
0,5 1х108/мл 0,05 9,95
1 3х108/мл 0,1 9,9
2 6х108/мл 0,2 9,8
3 9х108/мл 0,3 9,7
4 12х108/мл 0,4 9,6
5 15х108/мл 0,5 9,5
6 18х108/мл 0,6 9,4
7 21х108/мл 0,7 9,3
8 24х108/мл 0,8 9,2
9 27х108/мл 0,9 9,1
10 30х108/мл 1,0 9,0
  • Ціна: 36 900 грн.