Пробірка для ПЧП
Пробірка вискозиметрическая термостійка для приладів ПЧП.
Число падіння характеризує активність альфа-амілази в зерні або борошні. Пшеничне або житнє борошно містить крохмаль і ферменти, які можуть його розщепити (альфа-амілаза, бетта-ами). В отриманому з води і муки клестере і після нагрівання відбувається розщеплення крохмалю.
Чим вище активність ферментів тим більше клейстер розріджується. Якщо помістити на поверхню клейстеру контрольний вантаж, то він опуститься на дно з певною швидкістю: в рідкому-швидше, в густому-повільніше. Час падіння вантажу приблизно демонструє вимірювання числа падіння борошна.
Якість житнього хліба безпосередньо залежить від вмісту в борошні крохмалю. Якість пшеничного хліба визначає залежність активності альфа-амілази і протеолітичних ферментів, які руйнують клейковину в борошні. Чим вище активність альфа-амілази тим активніше протеаза.
Також на активацію ферментів впливає наявність пророслого зерна в пробі. Якщо в помел борошна потрапило проросле зерно, якість випеченого хліба буде нижче. Помел зерна необхідно здійснити спеціальної лабораторної млині.
- Низьке число падіння борошна: свідчить про те, що в розмелі була домішка пророслого зерна;
- Високе число падіння борошна: свідчить про те, що зерно до розмелювання було висушене при дуже високій температурі. Пересушування зерна знижує активність ферментів. Для уникнення пересушування зерна необхідно використовувати спеціальний сушильну шафу.
Пробірка вискозиметрическая, використання:
- В пробірку для ПЧП поміщається суміш (борошно+вода, розмелене зерно+вода);
- Пробірка поміщається в водяну баню, суміш перетворюється в клейстер;
- Суміш перемішується мішалкою з шток-плунжером. Він автоматично відпускається в пробірці. Час в секундах і характеризує число падіння борошна чи зерна.
Параметри пробірки вискозиметрической:
- Назва: пробірка вискозиметрическая для ПЧП;
- Внутрішній\зовнішній діаметри, мм:21,0 ± 0,02 / 23,8 ± 0,25;
- Висота пробірки, мм: 220,0 ± 0,3;
- Час від занурення у водяну баню і Пуску до початку перемішування проби,з: 5,0±0,5;
Основні атрибути | |
---|---|
Вид лабораторного посуду | Пробірка |
- Ціна: 458 ₴